Kemikazepilot ofrivilligt.

Eftersom vädret hånskrattar mig i ansiktet och Sandro är förkyld så kommer jag inte ut om dagarna, därav händer inte så mycket i min vardag för tillfället.
Därför kommer jag att tänka på en del onödiga saker som jag vill ha svar på.
Bin.
Bin har ju som bekant en förbannad tagg som de sticks med när de blir hotade. Det är ju ren försvarsmekanism. Men hur bra är den om de dör utan den? Egentligen är den ju då helt meningslös, kanske till och med enbart skadlig för stackars biet. Jag menar, det måste ju hända att de använder taggen i onödan och sedan dör.
Vad är taggen till för? Ja, inte för att rädda biet i alla fall.
De har liksom blivit en form av ofrivilliga kemikazepiloter hela arten. De skadar fienden och dör på kuppen. Men hur som helst har de förmodligen en fiende som inte muckar gräl med bin igen. Fienden kanske rent av också dör, jag har inte så stor koll på hur skadliga bin är för andra djur och kryp, men taggen måste ju vara avsedd för fler fiender än människorna.

Jepp, det var bara det  jag ville.


Kommentarer
Postat av: J

Bin är arga jävlar. Jag har vidarebefordrat frågan till min vän J. Han har gått en kurs i biodling och ska tamejfan kunna sånt här.

2008-08-06 @ 09:51:15
URL: http://kreftans.blogg.se/
Postat av: jenny

appropå svaret på min bikini miss. jag tror man kan få tag på baddräkter på yoy tant butiker. Butriks kanske.

2008-08-06 @ 11:03:47
Postat av: ann r

Vilken totalt onödig tagg. Bina måste mao vända andra kinden till.(?)

Som jag sa till Tedh när han började på dagis. "Slå inte tillbaka, utan försök undvika och dra dej undan". Efter ett par månader på dagis ändrade jag helt uppfattning. "Ge tillbaks med en rak vänster". Men tillbaks till bina. Om jag hade varit bimamma vad hade jag gett för råd då?? "Ge tillbaks med gadden"? Inte särskilt klokt.// ma

2008-08-06 @ 11:34:25
URL: http://annramberg.blogg.se/
Postat av: Mli

Hemma om dagarna men ut på kvällarna? Ikväll är det ju mini-lördag och det ska firas med en öl eller två på söder. Sugen att hänga på? Vore skoj om det kunde ordnas med förkylda barn å så, kanske har ett bra förråd att förvara barn i några timmar? Det har jag men det ligger ju i Falun och är svårt att låna ut till dig redan ikväll. Men fundera på saken :D

2008-08-06 @ 12:01:57
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: J

Å glöm inte att jag kommer också, bara en sån sak ;)



SMS till J: Tja snyggfan, varför e bin designade så att de dör när de sticker nån? Hade det inte varit smartare om de inte var kamikazepiloter som bara skadade fienden å sen dog på kuppen? Frågan e alltså seriös även om den antyder motsatsen..



SMS från J: antar att dom är så många att det helt enkelt inte behövs. bättre med lite extra plats för honung än en utbytbar gadd.



Och så var det med det.

2008-08-06 @ 12:32:09
URL: http://kreftans.blogg.se/
Postat av: Mli

Tackar:)



Bloggsemestrar är bra :) Och javisst blir det fler gånger. Nästa ser ut att bli den 22:a faktiskt, men inget är spikat än.

2008-08-10 @ 21:16:43
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: ann r

Svar beträffande din kommentar till min skatteåtebäring. GAM!

// ma

2008-08-11 @ 09:14:05
URL: http://annramberg.blogg.se/
Postat av: Kotteby

Jag skickar över en A2-poster med mig som superhjälte. Om folk inte lyssnar, så pinkar jag revir på dem. Och då äger jag alla som vill störa er.

2008-08-11 @ 15:23:41
URL: http://kotteby.blogg.se/
Postat av: J

Tusan =/

2008-08-11 @ 19:47:23
URL: http://kreftans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0